16 ani de HORECA | Vânzări: 0232-590.049

Monitor Bucătărie

După cum ai observat, marile francize din domeniul Fast-Food si Restaurant folosesc monitoare în bucătării în locul clasicelor imprimante de bonuri. Iată și de ce:

1

Bucătăria vede toate comenzile printr-o singură privire. Orice secție (principal, salate, desert) poate marca produsele gata preparate din fiecare comandă și există o imagine mereu actuală.

2

Semnal sonor la venirea unei comenzi, pentru ca angajații tăi să nu întârzie nici o comandă.

3

Comenzile care înregistrează întârzieri sunt evidențiate și se atrage atenția asupra lor.

4

Angajații care oferă comanda clienților sunt anunțați când o comandă este gata și pot livra comanda caldă, fără întârzieri inutile.

5

Eficiența la preparare este mărită, în loc să se pună la preparat câte un singur produs de pe bonuri, angajații văd numărul total de porții pe comenzi și vor pune la preparat un număr mai mare de porții în cuptor.

6

Elimini haosul bonurilor de comandă, comenzile sunt afișate centralizat, în ordinea corectă. Nu există posibilitatea de-a pierde un bon de comandă.

7

Produsele sunt prezentate pe culori, ex: produsele principale sunt cu roșu, salatele cu verde, desertul cu albastru, astfel fiecare secție la o singură privire știe dacă are de preparat produse.

Funcții și setări

Fiecare afacere este diferită, este important ca soluția software să se adapteze pe modul tău de lucru și să poată crește natural odată cu afacerea ta

  • Permite folosirea multiple mai multor Monitoare în Bucătărie
  • Fiecare monitor poate fi configurat să afișeze comenzile unei secții (bucătărie,pizza,salate,bar) sau a mai multor secții în același timp
  • Funcție de mutare comandă de pe un monitor pe altul, ex. la finalizarea Bucătărie, comanda poate mutată către Monitor Pizza
  • Separarea și ordonarea comenzilor se poate face pe secții, ospătari, locații
  • Numărul de coloane afișate este configurabil în funcție de diagonala TV
  • Semnalul sonor la venirea unei comenzi este configurabil (tip sunet, volum, număr de repetări)
  • Fontul și mărimea este configurabilă de către utilizator
  • Permite folosirea de nume scurte interne pentru produse cu nume foarte lungi în meniu
  • Monitorul de bucătărie oferă funcția de comenzi programate (comenzi preluate cu livrare la o dată stabilită)
  • Informațiile prezentate pe Monitor sunt configurabile de Utilizator: (Locație, Ospătar, Masă, Adresă, Cartier, Sectie, Client)
  • Oferă conectivitate cu cântar electronic pentru produse vândute la 100g ex. Pește
  • Timpul de atenționare a bucătăriei asupra unei comenzi întarziate este de asemenea configurabil în funcție de tipul bucătăriei
  • Folosind terminale mobile sau fixe, ospătarul care a lansat comanda este anunțat la finalizare

Separarea comenzilor pe mai multe monitoare

Mai multe monitoare pot fi configurate să afișeze comenzile unor secții sau grupe de produse diferite, permițându-se astfel urmărirea lor separată.

Se pot urmări astfel pe monitoare distincte:

– Comenzile din sală și comenzile la domiciliu.

– Comenzile pentru bucătărie, comenzile pentru pizza și cele pentru desert.

– Comenzile pentru mai multe stații de preparare.

Listele de comenzi pot fi afișate pe monitoare separate sau se poate comuta între ele folosind un buton dedicat de minimizare în bara de activități.

Separarea comenzilor pe mai multe taburi

Pe același monitor, comenzile pot fi repartizate pe mai multe taburi.

Fiecare comandă poate fi trimisă manual pe un alt tab, sau pot fi stabilite reguli de alocare automată a comenzilor pe taburi.

Afișarea condițională a comenzilor

Fiecare terminal poate fi configurat să afișeze și să permită prepararea doar anumitor comenzi, pe baza unui set amplu de proprietăți (produse, categorii, mese, secții, locații, ospătari).

Mutarea comenzilor pe un alt terminal

Sistemul poate fi configurat ca după finalizarea preparării produselor pe terminalul unei secții, comenzile să fie mutate automat pe terminalul unei alte secții.

Astfel, comanda poate să apară mai întâi pe terminalul pentru bar, apoi pe cel de la bucătărie, iar în final, pe terminalul secției pentru desert.

Gruparea preparatelor pe feluri de mâncare

În cadrul comenzilor, preparatele sunt grupate pe feluri de mâncare.

Timpul de preparare al ultimului fel de mâncare poate fi afișat pe un rând separat, iar comenzile pot fi ordonate după acest timp.

Produsele din fiecare fel pot fi afișate sau restrânse, ori manual, ori automat după marcarea preparării.

Fundal colorat în funcție de categoria produselor sau de felul de mâncare

În mod implicit, culoarea fundalului produselor din comandă este cea definită în aplicația POSnet pentru categoriile din care fac parte respectivele produse.

Ca alternativă, fundalul produselor poate fi colorat în funcție de felurile de mâncare. Această opțiune poate fi activată și particularizată din fereastra de configurare a terminalului.

Separarea și ordonarea comenzilor

Comenzile pot fi separate și ordonate după criterii multiple, precum secții, ospătari sau timpi de preparare.

O opțiune dedicată din meniul fiecărei comenzi permite marcarea începerii preparării.

Ordonarea produselor în cadrul comenzilor

Produsele din cadrul comenzilor pot fi la rândul lor ordonate după mai multe criterii:
– În ordinea adăugării la comandă.
– După denumire.
– După durata de preparare.
– După un număr de ordine alocat în aplicația POSnet categoriei din care face parte produsul.

Fixarea comenzilor în față

Pentru a urmări mai ușor unele comenzi, acestea se pot fixa manual în fața listei. Un buton dedicat din antetul fiecărei comenzi permite activarea sau dezactivarea fixării.

Comenzile respective sunt afișate în fața celorlalte, în ordinea în care au fost fixate.

Configurarea informațiilor afișate în antetul comenzilor

Suplimentar față de masa și de numărul comenzii, în antet mai pot fi prezentate o serie de informații a căror afișare poate fi configurată individual. Astfel, sunt disponibile câmpuri pentru locație, secție, ospătar, adresă, cartier și client.

Detaliile din antet pot fi afișate pe două rânduri mai înguste, sau pe un singur rând mai lat, care poate fi derulat pe orizontală.

Particularizarea interfeței

Pot fi configurate, manual sau automat, o serie de proprietăți ale prezentării comenzilor. Astfel, în funcție de dimensiunile ecranului și de distanța la care lucrează personalul, se pot particulariza elemente precum:

– Numărul de coloane afișate pe fiecare pagină.

– Dispunerea continuă sau încadrată pe coloane a produselor din comenzi.

– Spațierea dintre comenzi.

– Stilul și dimensiunea textului.

– Culoarea și dimensiunea cursorului pentru mouse.

Configurarea semnalului sonor

La recepția unei noi comenzi, fiecare terminal poate emite un semnal sonor, configurabil ca tip de sunet și număr de repetări.

Alte facilități configurabile pentru comenzi

Prezentarea comenzilor mai poate fi particularizată și în alte moduri, printre care:

– Declanșarea unei animații de atenționare a comenzilor întârziate, după un interval de timp configurabil.

– Utilizarea unor denumiri alternative, scurte, pentru produse.

– Afișarea textului cu majuscule.

– Includerea unui indicator de preparare pentru produsele din comandă.

– Afișarea produselor de tip extra cu aceeași culoare de fundal ca a produsului principal.

– Evidențierea prin culoare contrastantă a notelor de preparare pentru produse.

Conectare la cântare electronice

Pentru a prelua automat cantățile produselor (pentru cele vândute la suta de grame sau pentru porțiile cu greutate specificată), terminalele se pot conecta la cântare electronice.

Preparatele care trebuiesc cântărite sunt identificate automat și prezintă o interfață dedicată pentru preluarea sau introducerea cantității.

Afișarea comenzilor programate la o dată ulterioară

Terminalele pot prezenta și comenzile programate pentru livrarea sau ridicarea la o dată ulterioară. Pe un terminal configurat să ordoneze comenzile și după timpul de preparare, aceste comenzi vor fi poziționate după comenzile plasate în local și după cele cu livrare sau cu ridicare imediată.

Folosind funcționalitatea de afișare condițională sau pe cea de alocare pe taburi, aceste comenzi pot fi prezentate separat, pe terminale sau pe taburi dedicate.

Afișarea cantităților totale pentru produse, pentru fiecare comandă în parte și pentru toate comenzile

Terminalul poate fi configurat să afișeze, pe fiecare din rândurile produselor, nu doar cantitatea aferentă rândului curent, ci și cantitatea totală a respectivului produs, din comanda curentă sau din toate comenzile.

De asemenea, independent de afișarea cantităților totale pe rândurile produselor din comenzi, poate fi activată afișarea unei secțiuni separate, conținând lista cantităților totale de preparat, din fiecare produs.

Pe măsură ce produsele sunt preparate, ele dispar din această listă, fiind simplu de urmărit ce cantitate a mai rămas de finalizat din fiecare.

Notificarea ospătarilor după prepararea comenzilor pe care le-au preluat

După prepararea unui fel de mâncare, ospătarul care a preluat comanda respectivă este anunțat printr-o notificare pe terminalul său mobil și pe ceasul smart asociat.

Chemarea la bucătărie sau trimiterea de mesaje către ospătari

Meniul fiecărei comenzi are opțiuni de chemare la bucătărie și de trimitere a unui mesaj către ospătarii care au preluat comanda. O notificare vizuală este afișată pentru scurt timp, după efectuarea acestor operațiuni

De asemenea, există posibilitatea chemării sau trimiterii de mesaje către mai mulți ospătari, la alegere, indiferent de comenzile afișate. O fereastră dedicată permite căutarea și selectarea tuturor ospătarilor vizați.

După confirmare, numele tuturor ospătarilor selectați apar în antetul ferestrei de compunere a mesajului.

Afișarea mesajelor trimise către secții

Terminalele pot fi configurate să afișeze și mesajele destinate secțiilor pentru care sunt afișate comenzi. Astfel, comunicarea între ospătari și personalul secțiilor devine bidirecțională și se elimină complet nevoia de a folosi imprimante departamentale.

Afișarea istoricului comenzilor

Orice terminal poate afișa istoricul ultimelor comenzi preparate de pe acesta, împreună cu timpul lor mediu de preparare.

În funcție de necesități, se poate configura numărul comenzilor păstrate în istoric și calcularea timpului mediu de preparare.